Kvällens sysselsättning


Jag har precis diskat upp allt efter kvällens middag. Vi åt tacos :). Gottis.

Vi väntar på film nummer 2, som ska börja kl 21.00. Den heter Miami vice. Jag tror att vi har sett den en gång tidigare, men kommer inte alls ihåg den, så vet inte om den är bra.

Tänkte ta och klippa klorna på alla hundarna nu, vilket jag brukar göra en gång i veckan. Jasny och Lime tycker inte om det, fast dom är ändå duktiga. Diesel är jätteduktig. Han ligger bara och blundar och låter mig klippa i lugn och ro. hehe.

Trevlig kväll!




Doggsen just nu :)


Vi har precis fikat och skrabbeluckorna var fantastiskt goda kan ni tro :).
Hundarna verkar lite små-trötta. Dom ligger och vilar sig alla tre. Jasny och Lime ligger tillsammans och ser så underbart söta ut. Lilla ljuvliga Diesel ligger hos Niklas och myser. Jag var tvungen att fotta dom, för att visa er :). Titta på bilderna här nedanför, så får ni se.

♥ ♥ ♥ ♥







Ljuvlig söndag


Hejsan!

Niklas darling håller på att baka góa skrabbeluckor till oss nu. Duktig karl man har och härligt med nybakade kakor och cola till fika :). Skabbeluckor består nästan av likadan smet som till sockerkaka. Fast istället för att sätta in smeten i ugnen steker man smeten i små högar, precis som när man gör plättar. När kakorna är stekta och klara rullar man dom i socker. Detta är verkligen supergott! :)

Imorsse åt vi goda frallor till frukost och därefter körde vi och handlade mat. Kylen behövde påfyllning :).
Senare ska vi kolla på film, Ensam hemma 1. Den visas på TV nu i eftermiddag och är riktigt rolig. Vilken härlig söndag :). Annars tycker jag att söndagar brukar vara trista, men idag har den verkligen varit fin.

Det blir nog att vi kollar på film även ikväll. Mys nu när det är kallt och mörkt ute.

Nu ska jag ut med doggsen!

Kram




5 år tillbaka i tiden


Titta vad jag hittade. En bild på mig och Niklas,  som är tagen för 5 år sedan. Här hade vi inte varit tilsammans mer än 1 månad och vi var bara 17 år gamla... :) Kul med gamla bilder :).




Halmstad


Tjena!

Imorsse masade vi oss upp redan kl 06.20, för att bege oss till en utställning i Halmstad. Det var jag, mami, papi, Evie, Kelli och Lime. Utställningen höll till i ett ridhus, så det var lite kallt.

Lime gick klockrent idag! :) Var rädd för att han inte skulle gå alls, då han har varit väldigt trotsig med det ett tag. Han blev 2a med HP. Domaren kunde inte alls rasen (chihuahua). Han skrev nämligen i princip likadan kritik till Lime och kullbrossan. Kändes trist :(. Däremot var det ju bra träning för vovvarna.

Kelli blev också 2a med HP. Domaren kände den som blev 1a, så givetvis var det därför den rottisen vann. Riktigt dålig stil! Blir så förbannad på sånt!! Kelli var både snyggare och duktigare än rottisen som vann, plus att Evie hanterade Kelli mycket bättre än vad den personen som vann gjorde med sin hund. Domaren tittade knappt när Evie visade upp Kelli, eftersom han höll på att prata med den andra personen han kände... Hur kan man som domare beté sig så här? Jag kan inte förstå det...

När vi kom hem tog jag och mami en promenad ner till stranden med Jasny, Diesel och Pinglan. Det regnade en hel del, så vi tog på oss regnställ :). Hundarna sprang och busade nere vid stranden. Det vara bara Diesel som inte tyckte om att promenera i regnet. Han gick lös hela rundan, den lille prinsen. Han är verkligen jätteduktig och lyder bra :).

Ikväll vankas det mysig hemmakväll :). Antagligen ska vi titta på några nya Prison break-avsnitt och äta gott.

Trevlig kväll! ♥

Jag & Lime i väntan...


Lime & Kelli väntar på sin tur :).


Vi i ringen.








FREDAGkväll


Hej på er!

ÄNTLIGEN är det fredag :). Känns riktigt härligt.

Som ni vet så var det sista dagen för mig på praktiken idag (för denna terminen). Det kändes okej. Jag vet ju att jag kommer tillbaka igen i mars månad :).
Jag slutade kl 15.30, så därför har jag inte hunnit göra så mycket sen jag kom hem. Har i princip bara hunnit äta och gosa med hundarna lite.

Ikväll blir det pizza och mysa-framför-TV´n-kväll tillsammans med Evie och Björn :). Vi ska titta på Idol och slappa i Björns trevliga lya :). Då känns det verkligen att det är FREDAGkväll! Givetvis kommer alla doggisarna att vara med. I love it!

Trevlig helg!




Not so funny


Hejsan!

Denna dagen har verkligen varit lång och tråkig... Jag började kl 11.00 på förskolan och slutade kl 17.30. Egentligen skulle jag ha slutat kl 18.30 då vi skulle haft personalmöte. Fast konstigt nog blev det inget möte. Det blev inställt av någon anledning. Istället fick jag vara med min handledare under stängningen av förskolan. Det var inte särskilt kul, eftersom det mest gick ut på att sitta och vänta in tiden...

Jag och vovvarna ska sova här i rydebäck inatt. Mys :).
Imorgon är det sista dagen på förskolan för denna terminen. Nästa gång vi har praktik är inte förrän i mars.

Nyligen tog jag, mami och Evie en kvällspromenad med alla hundarna. Det var skönt att komma ut en sväng, trots att jag är väldigt trött efter denna dagen.

Nu ska jag ägna mig åt min kära familj och ljuvliga doggisarna :).




Härligt


Det blev en skön långpromenad tillsammans med Evie och hundarna innan. Både jag och hundarna tyckte att det var trevligt med sällskap, eftersom vi för det mesta brukar gå ensamma. Idag var även Jason och Kelli med :).

Jag och älsklingen körde en liten sväng innan. Vi tog en runda inom On-off, där Niklas skulle kika på en mobil. Den var så fin och verkade väldigt bra så han kunde inte hålla sig från att köpa den... :)

Resten av kvällen ska spenderas framför TV´n då det är Bonde söker fru och därefter Efterlyst :). Blir även lite tilltugg som består av goda lussekatter. Mums.




OHyes!! :)


Minns ni att jag har berättat att jag höll på med en examinations-uppgift för ett tag sedan? Igår fick jag veta att jag klarat den! :) :)  Det känns underbart! Var rädd att jag inte skulle klara den då den bestod av väldigt svåra och kluriga frågor. Är väldigt glad att jag lyckades :).



It´s over


Hej på er!

Vid middagstid idag har jag haft ett samtal med både min handledare på förskolan och mentorn från skolan. Vi pratade bland annat om hur det går för mig på praktiken och hur vi har det, o.s.v. Det gick väl bra tycker jag. Jag var väldigt nervös, så det kändes som en lättnad när det var över.

Jag kom hem för bara en liten stund sedan, till mina fantastiska hundar :). Kelade lite med dom innan jag släppte ut dom i trädgården. Sen gjorde jag några goa mackor och tog en cola. Där efter hamnade jag här framför datorn :).

Imorgon börjar jag kl 11.00. Skönt med sovmorgon. Däremot slutar jag omkring kl 18.30, på grund av att jag ska vara med på ett personalmöte och se hur det går till. Egentligen skulle jag ha slutat kl 17.30.

Vad som sker nu i eftermiddag och ikväll har jag ingen aning om, förutom att jag ska ut och gå en runda med hundarna nu :).

Kram
Pinglan visar gapet...:P



Denna dag


Hejsan!

Imorsse när jag vaknade var jag enormt trött. Jag ville bara ligga kvar under det varma täcket och sova vidare... Fast jag hade inget val, var tvungen att gå upp eftersom jag skulle vara på förskolan kl 08.30. Det var kämpigt att ta sig upp, fast efter att ha legat kvar några minuter extra lyckades jag tvinga mig till det.

Resten av eftermiddagen har jag bestämt mig för att bara slappa och vila lite. Dock ska jag och doggsen ut på promenad först ;).

Vad som händer ikväll vet jag inte än, men gissar på att vi kommer att infinna oss i TV-soffan? :)

Kram

 ♥ This is love ♥
 


Snö-bilder


Tänkte visa er lite fina bilder på grabbsen från när dom var ute och busade i snön i lördags. Dock var det ganska tidigt på förmiddagen, så det är inga soliga bilder precis.

Lime :).


♥   ♥


Disse kommer springande i lugnt tempo :P.


Jasny kutar som en galning.


Buuus.


Trion.


Jasny har fått tag i en pinne.


Lägg märke till skuggorna på glasrutan :).



Då var det dags igen :)


Hejsan!

Sitter här med mina små godingar Diesel & Lime i knäet och ett stort, härligt täckte runt oss :). Framför mig har jag tre lussekatter och en cola. Det är mys på hög nivå :).
Jasny ligger och vilar i soffan och Niklas är och bytar till vinterdäck på min bil. Äntligen kommer dem på! Känns lite tryggare att köra då, trots att man ändå får ta det väldigt försiktigt.

Idag har jag varit på förskolan mellan kl 8.45 och 15.00. Det har varit en helt okej dag. Vi var ute en hel del trots att det snöade och var ruskigt kallt... Mina händer var som isbitar när vi kom in igen :(.

Kvällens planer är att ta det lugnt och mysa i soffan med älsklingen och hundarna. Känner mig ganska trött, så det passar mig utmärkt att bara slappa ikväll.

Har ni tänkt på att det är precis 1 månad till julafton idag? :) Härligt att det börjar närma sig julen tycker jag.

Trevlig måndagkväll på er! :)




Ögontjänare nr 2


Titta här, vem jag hittade i Evies säng för några dagar sen när hon inte var hemma. En till ögontjänare, som passar på att ligga i sängen och ha det riktigt gott medan hon kan... :)

Kellan





Diesel 11 månader


Hejsan!

Tråkigt att det är söndag idag. Jag vill vara ledig imorgon, men det är omöjligt eftersom jag har praktik hela nästa vecka. Det är klart att det ska bli kul att komma tillbaka till förskolan och träffa alla de goa barnen igen, men just nu känner jag att jag bara hade velat vara ledig...

Idag är Diesel 11 månader :). Han börjar närma sig 1 år nu. Ska bli spännande att se hur han fortsätter att utvecklas. Jag tror och hoppas att han kroppar på sig när han är kring 2 år. Just nu är han väldigt liten och tunn i kroppen. Han väger bara knappt 1,4 kg, så han kommer ju alltid att vara en liten kille.

Tidigare idag var jag och Niklas en sväng på Väla. Vi kom hem med ett par Puma-skor till Niklas, hårspray och lite annat smått till mig och två fulla kassar med mat.
Senare ska vi fixa god kvällsmat och kolla på en film, som går på TV ikväll.

Ha en skön söndagkväll! 

♥  Diesel 11 månader  ♥  (bilden är tagen idag).



Chihuahua-tasspår


Chihuahua-tasspår i snön är något av det gulligaste jag vet. Jag fullkomligt älskar det! :)
Fotspåren på bilderna här nedanför är från Jasny.



Sötaste fotspåren som finns.



Finally


Äntligen är vi klara med flyttningen... Allt har gått bra :). Jag hade med mig Jasny, eftersom han blir "tok-glad" när han får följa med, plus att han älskar snö!
Diesel är inte speciellt glad för snö. Han drar mest ihop sig och vill bara komma in till värmen, så fort han får komma ut. Lime tycker precis som Jasny, att det är kul med snö. Det är ju så skoj att springa och busa i den vita, kalla, härliga snön :).

Kvällens planering består av att vi ska se på film/filmer med brossan och Josse. Förmodligen blir det att vi kör till Rydebäck och har vår filmkväll där. Givetvis blir det även mängder med godis, chips, cola och kanske en del annat gott? Mums!

Den sista stunden som är kvar av eftermiddagen ska vi bara koppla av och ta det lugnt. Det tar på krafterna när man flyttar tunga grejer fram och tillbaka i några timmar.
Tänkte avsluta med att visa er några bilder från idag ;).

Ha en härlig lördagkväll! ;)

Mormor & morfars nybyggda hus.


Vackert innifrån huset.




Prins Jasny i fönsterkarmen :).




Niklas kastar snöboll "med" Jasny.


Jasny busar med snöbollen som Niklas kastade.




Ursöt med snö på nosen :).





En tidig lördag


God morgon!

Idag är vi uppe tidigt, eftersom vi ska hjälpa mormor & morfar med att flytta. Vi gick upp redan kl 7.30.
Kanske vilar vi en liten stund i eftermiddag.

Återkommer senare! :)

Have a nice day!



La pizza


Niklas fick hämta mig i Rydebäck idag. Jag vågade inte köra hem, eftersom jag inte har vinterdäck på min bil än.
På vägen hem körde vi och hämtade pizza och köpte godis :).

Kvällen blir nog lugn med en väldans massa mys och gottis. Vi har några Prison break-avsnitt som ligger och väntar på oss ;).

Imorgon är det tänkt att vi ska hjälpa mormor & morfar med att flytta till deras nybyggda hus. Fast vi får se hur vädret är imorgon, så att det inte är för halt o.s.v.

Nu ska jag ta en vaaaarm och skön dusch!

Trevlig helg på er!


Hetingarna  :)



It´s snowing


Nu är lussekatterna klara. Dom blev riktigt goda kan ni tro :). Jag har redan lyckats äta flera stycken. Det är ju inte så lätt att hålla sig när det är så gott. Lussekatter med mycket saffran är något av det godaste som finns :).

Nu ska jag och vovvisarna ut på promenad i snön! ;)

Här ligger grabbsen och tittar ut genom fönstret när det snöar.



Jasny kikar ut någon timme senare, när det slutat snöa.



I kylan


Hejsan!

Imorsse gick jag upp redan klockan 7.10, trots att jag är ledig idag. Kunde nämligen inte sova längre... Vet inte varför, men det kan väl vara så ibland?
Jag lät grabbarna sova ett tag till, innan det blev dags för oss att köra till Rydebäck. Det var inte alls kul att knalla ut och skrapa rutor i kylan. Till på köpet började det även hagla... :(

När vi väl var framme i Rydebäck släppte jag ut alla hundarna och sen påbörjade jag lussekattsbakningen, som jag berättade om igår :). Just nu håller degen på att jäsa.

Senare i eftermiddag ska jag följa med mami och Julia och titta på en jättefin gård :). Det är mest för skojs skull vi ska titta. Tror knappast att det blir nånting av det...

Såg att det har börjat snöa litegrann, nu när jag tittade ut genom fönstret. Tråkigt :(. Jag har inte ens några vinterdäck på min bil... Dom åker förhoppningsvis på i början av nästa vecka.

Nä, nu ska jag kolla om degen har jäst färdigt! :)




Smaskens ;)


Jag och älsklingen bakade scones till kvällsmat innan :). Det var riktigt gott. Speciellt med tanke på att det var ett bra tag sedan vi åt det.

Under kvällen har jag även städat och tvättat, så nu kan man invänta helgen med en ren och snygg lägenhet :).
Vi har faktiskt inte tittat så mycket på TV denna kvällen. Ganska skönt, eftersom vi befinner oss framför TV´n i stort sätt varje kväll.

Nu ska jag ut med småttingarna, så att dom får kissa innan vi kryper till sängs.

Gonatt!




Lime 5 månader



Love ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Free time


Hej på er!

Så soligt det är idag. Solen strålar in här genom fönstret. Härligt :). Däremot blåser det väldigt mycket, och det är ju inte lika härligt.
Jag är ledig idag och likaså imorgon. Underbart!

Alla vavvorna ligger i sängen här bredvid och tuggar på varsitt ben. Det ser riktigt mysigt ut. Snart ska vi ut på en promenad, och då gäller det att hålla hårt i kopplena, så att hundarna inte blåser iväg :P.

Det blev inget pluggande för mig igår. Jag kände inte alls för det, och då är det inte lönt att läsa något heller, eftersom jag  bara hade suttit och tänkt på en massa annat då. Jag kanske tar och läser lite i eftermiddag istället. Får se vad jag känner för sen.

Ikväll ska jag ta och städa lägenheten. Där är inte allt för fräscht nu, så det ska bli skönt att få rent. Tänkte även ta och tvätta en del. Har en hög med tvätt som växer hela tiden.
Resten av kvällen blir väl en skön TV-kväll kan jag tänka mig.

Imorgon ska jag nog baka lussekatter och dona lite i köket. Gott med lussekatter nu till helgen :).
Nu ska jag ta mig en tallrik glass och en cola, innan jag och hundarna knallar ut på promenad.

Kram

Alla vavvorna i sängen med sina tuggben.





Ögontjänare


Jason har gått upp och lagt sig i Evies säng, nu när hon inte är hemma :)... Han är en riktig ögontjänare! Jasny är så glad för Jason, så han har givetvis krupit upp och lagt sig tätt intill "storebror".




Beautiful


Tjena, tjaba, hallå!

Är allt bra med er idag? Med mig är det inget vidare... Jag har ont i magen och känner mig klen :(. Därför stannade jag hemma från skolan idag. Däremot är det superbra med vovvarna ;).

Igår ställde jag klockan på 8.30 bara för att komma upp i bra tid idag. Fast jag var så otroligt trött när jag vaknade, så jag somnade om efter att klockan ringt. "Det är gott att kunna", som man brukar säga :).

Under förmiddagen har jag suttit vid datorn och fixat lite med designen på min blogg. Blev faktiskt ganska nöjd. Ska nog ta och ändra en sak till sen när jag känner för det.

Var ute med hundarna på en promenad i regnet innan. Det regnade inte så mycket då, så jag tog med alla tre. Lille Diesel tyckte inte alls om det. Han hade hellre velat stanna inne i värmen.

Vad händer annars idag då? Inte mycket för vår del. Nu i eftermiddag kanske jag ska vara duktig och plugga lite. Får se om jag lyckas "övertala" mig själv till det :P. 

Tänkte avsluta med att säga att jag tycker att Diesel har ett av världens vackraste chihuahua-huvud! :)



Disse är en mysare


Här ligger världens sötaste Diesel och myser just nu :).






Hundvakt i regnet


Hejsan!

Jag och vovvarna gick upp kl 9.30 i förmiddags. Eftersom jag är ledig idag passade vi på att "sova ut". Strax efter att vi knallat upp begav vi oss mot Rydebäck. Jag är nämligen hundvakt till mamis hundar och lilla Kelli idag :). Det finns inget underbarare än att ta hand om djur. Jag bara älskar det!

Större delen av förmiddagen
har jag pluggat med ALLA hundarna i min närhet. Det har faktiskt gått riktigt bra, med undantag från att jag knappt förstår någonting från en av böckerna.

Hade tänkt att gå ut en sväng med mina grabbs nu
, men det är inget kul väder precis. Ösregn och blåst är ingen kombination att hurra för.
Jasny
bryr sig inte alls om vad det är för väder, bara han får komma ut och gå så är han helnöjd :). Tror att jag ska ta på mig regnstället och ta en promenad med Jasny.
Diesel tycker inte alls om att vara ute när det regnar, så han får bli hemma.  Lime är inte heller så där förtjust i regnväder, fast han avskyr det inte lika mycket som lille Diesel.

Ha en fin eftermiddag!

Här vankas det bus ;).


Kelli och Lime.






En vårdag i maj


Hittade två bilder på mig och syrrorna från i våras, när vi var ute och promenerade med vavvorna. Vilken härlig dag det var. Jag minns den så väl... :)






En skön eftermiddag


Hallå ja!

Är allt bra med er idag? Här är läget på topp ;).
Jag och hundarna har precis varit ute och gått en runda. Solen skiner, så det var skönt att komma ut.

Har varit en hyfsat kort dag i skolan från kl 9.15 till 12.00. Vi har nyligen påbörjat ett grupparbete som vi försöker komma igång med.

Imorgon är jag ledig :). Då ska jag vara med doggsen och plugga en hel del. Har väldigt mycket som ska vara läst tills på onsdag, så får försöka tvinga mig till att läsa så mycket jag orkar imorgon.

 Nu ska jag ta och göra mig några mackor och varm oboy. Mumma.



Shopping & mys


Hejsan!

Josses fest igår var riktigt trevlig :). TACK så mycket Josse!

Efter att vi vaknat idag gick jag en sväng med hundarna i skogen. Släppte dom lösa i de stora hagarna och på ängarna. Vilken lycka dom visade! :) Deras glädje smittade givetvis av sig på mig.

Jag och Niklas har varit en runda på Familia
nu i eftermiddags och shoppat lite. För min del blev det ett regnställ och ett linne. Niklas köpte nya jeans, vilket han verkligen behövde :).

Snart ska vi kolla på film och bara myyyysa i soffan med hundarna, chips, choklad, clementiner och cola.
Senare blir det att göra våfflor och ha en skön söndagkväll. Imorgon ska jag till skolan, vilket jag inte alls känner för. Fast ibland får man göra saker man inte vill...

Nu tänkte jag klicka hem lite saker till hundarna från:  www.haromi.se

Ha en fin söndag!






Lördag


Goddag!

Vaknade vid kl 9.45 idag. Niklas körde och köpte frallor till oss :). Gottis. Under tiden gick jag ut med doggisarna. Sen har vi bara myst och tagit det lugnt.

Om ett tag ska vi iväg på 20-års-kalas till Josse, som jag berättade om igår :). Trevligt, trevligt.
Nu ska jag knalla in i duschen och sen fixa till mig lite.

Kram ♥





Weekend


Tjenare! 

Sitter här med livets dryck (coca cola) och njuter av att det är fredag :). Sååå härligt. Dock var det inte lika härligt att ta sig till skolan imorsse när det ösregnade... Man fick sig en dusch kan jag tala om :P.
Föreläsningen i förmiddags handlade om barnpsykologi. Är ganska svårt att förstå enligt mig. Läroboken är inte heller den lättaste att förstå. Fast man får ju göra så gott man kan.

Ikväll ska vi till Rydebäck och äta tillsammans med mina kära föräldrar :). Troligtvis blir det att vi beställer mat, eftersom vi pratade om det igår. Pizza hade ju inte suttit fel idag ;).

Imorgon ska vi på 20-årsfest till brossans underbara flickvän Josse. Hon fyller inte år imorgon, men ska ha sin fest då. Det ska bli trevligt :).

Nu kom mami hem från frissan, så  jag ska gå och kika på hur hennes hår blev! 

 ♥   H a v e   a   n i c e   w e e k e n d  !   ♥

Disse darling.





Baby Lime.




I väntan...


Hallå!

Var hemma från skolan vid kl 12.30 idag. Skönt :). Vi hade bara mentorstid, där vi pratade om hur vi haft det på praktiken o.s.v. Nästa gång vi har praktik (om 1, 5 vecka) ska mentorn komma ut och hälsa på oss. Känns lite nervöst, men det är ju sånt man får ta. Går säkert bra :P.

Väntar på att Evie ska komma hem, eftersom vi har bestämt att vi ska ut på promenad med hundarna. 
Troligtvis ska jag och grabbsen sova här i Rydebäck inatt. Jag har nämligen en föreläsning imorgon som börjar kl 8.15, vilket innebär att jag får gå upp redan kl 05.30 om jag ska sova hemma i Åvarp... Känner inte alls för att gå upp så tidigt imorgon, så därför får det nog bli att vi sover här inatt :).

Ska ta mig något att äta nu medan jag väntar på att syrran ska dyka upp :). 

Snyggingen vid havet.



Bearparty


Hejsan!

Vilken trevlig dag vi har haft på förskolan idag. Dagen började med att vi hade "Björnfest", då alla barn och personal tog med sig varsin björn (mjukisdjur) till festen. Vi dansade björndans, sjöng björnsånger och åt björnkakor. Barnen tyckte att det var roligt och det var kul att se dom så glada.
Efter festen gick vi ut och lekte en stund. Sen var det dags för middag och en timme senare begav jag mig hemåt.

När jag kommit hem gick jag ut med hundarna på en promenad. Det var skönt att komma ut en runda, trots att det var kallt.

Niklas håller på att laga kvällsmat till oss nu. Hemmalagade köttbullar, potatis och grönpepparsås. Mums. Vilken duktig karl man har! :)
Ikväll är det flera bra program på TV, så vi kommer att befinna oss i soffan större delen av kvällen. Först är det Bonde söker fru, sen Efterlyst och till sist Insider. Nice.

Imorgon ska jag bara ha mentorsträff i skolan, så det blir en kort dag. Men jag klagar inte ;). Det är skönt med korta dagar. Däremot är det tråkigt att det tar längre tid att ta sig till och från skolan än tiden lektionen varar...

Trevlig kväll på er! :)

Disse & Pinglan.

Såååå underbara.



 

Jasny 3 år


Kom på att jag har ju glömt att berätta att Jasny fyllde 3 år igår! :) Det känns verkligen som han har varit med längre än dessa 3 år.... :) Min första, fantastiska chihuahua. Lyckan jag kände när jag fick veta att jag skulle få Jasny och när vi hämtade hem honom är OBESKRIVLIG!! Jag trodde inte att det var sant.

Tänk vilken kärlek man kan känna till en hund. Jag älskar mina hundar som om dom vore mina barn.

Jasny 2 veckor gammal.

Cirka 3-4 månader gammal.



2 år gammal.


2, 5 år gammal.


Vacker.


Lycka att få springa och busa på stranden.


En glad Jasny :). Jag blir så glad när jag ser denna bilden. Hans
leende smittar av sig på mig och jag ser att han är lycklig :).




Tiden går fort


God eftermiddag!

Tiden har gått riktigt fort idag. Jag har ju varit på förskolan och det känns som att jag bara var där i någon timme, fast jag var där i 5 och en halv timme... :) Ibland är det skönt när dagarna går undan.

Sitter här med lille Diesel i knäet och ett glas cola bredvid. Skönt att slappa när man kommit hem efter en arbetsdag. Jasny leker med Julia nu och Lime ligger och softar i sängen här bredvid :). Resten av hundarna ligger i sina bäddar och vilar.

Ikväll blir det bara lugnt. Jag har varit så trött de senaste dagarna (särskilt igår), så jag orkar inte göra något. Dock finns det väl inte mycket att göra en regnig höstkväll?

Imorgon ska jag åter till förskolan, där en ännu kortare dag än idag väntar :). Börjar kl 8.45 och slutar 13.00. Underbart!

Ha en fin dag!

En ljuvlig blondin.




So tired


Hejsan!

Jag är så otroligt trött idag. Har varit en lång dag i skolan. När jag kom hem gick jag direkt och la mig en stund. Hundarna var hos mig i sängen. Först tuggade dom på sina ben och sen slockande dom också :).

Imorgon och på onsdag ska jag till förskolan. Börjar redan kl 07.30 imorgon, vilket inte känns så kul. Dock slutar jag kl 13.00 och det är jättehärligt!

Nu ska vi päsa framför TV´n resten av kvällen, innan det blir dags för sängen.

Kram





Malmö valp


Hejsan!

Idag har vi tillbringat hela dagen på Malmö valp. Lime ställdes först och det gick inte alls bra. Han vägrade totalt att gå. Jag försökte så gott jag kunde att locka på honom med godis och dra med honom, men hur jag än gjorde så ville han inte gå. Däremot stod han väldigt fint.
Han har kommit in i en trotsperiod nu, men jag hoppas att den inte håller på allt för länge.

Diesel var duktig idag. Han blev 2a med Hederspris, och han rörde sig ganska bra samt stod jättesnyggt. Lilla Kelli blev 3a av 14 tikar :). Hon tramsade lite med att bita i kopplet, vilket var synd eftersom hon nog hade vunnit om hon inte gjort så.

Jag och Niklas har precis ätit kvällsmat och senare ikväll ska vi kolla på film. Nu ska jag vara duktig och diska upp allt från igår och från kvällens middag ;).

Ha en skön kväll!


Bad, packa och film


Vi har precis ätit kvällsmat. Lövbiff, pomes frittes och bearnässås blev det. Mumma. Jag är så mätt så det känns som jag ska spricka :).

Alla tre hundarna är nybadade och har nyklippta klor. Dom ligger i soffan invirade i flera filtar. Ser underbart ut.
Diesels tass verkar bättre idag, så jag har bestämt mig för att ställa honom imorgon :).
Snart ska jag ta och packa det sista inför utställningen imorgon. Är en del grejer som ska tas med. Sen blir det film och mys i soffan med Niklas, hundarna, gottis och cola! :)




Cleaning


Goddag!

Jag sitter här och äter lussekatter till frukost. Mums :).
Har hållt på och städa nu ett tag, och för tillfället tar jag en liten paus. Ska strax fortsätta med dammsugning.

Niklas är på sitt jobb och bytar bromsar på min bil. Dom var tydligen slut.
Senare ska vi ut och gå en rask promenad. Givetvis tar jag med Jasny ;). Det blev ju ingen rask runda i torsdags, som vi hade planerat. Det blåste för mycket och var ruskigt kaaaallt.

Diesels tass är fortfarande inte bra. Jag har inte kunnat se hur han rör sig idag, eftersom han har legat och vilat hela förmiddagen. Ska snart gå ut med dom små. Då får jag passa på att titta.

Nä, nu får jag ta det sista ryckte på städningen.





Trotsåldern


Då var vi hemma i lilla Åvarp igen :). Snart ska vi beställa pizza. Skönt med fredagkväll!

Längtar tills på söndag, då det är dags för Malmö valp. Ska bli jättekul :). Både Diesel, Lime och Kelli ska ställas där. Jag hoppas verkligen att Diesels tass hinner att bli bra tills dess. För om han inte är helt ok vill jag inte ställa honom. Han måste ju kunna röra sig på alla fyra benen i ringen. Fast det verkar faktiskt lite bättre med honom idag :). Han har ju busat hos mormor & morfar i eftermiddags.

Lime har kommit in i trotsåldern, och har fått för sig att han ska vägra gå i ringen. Tråkigt, men det finns inget att göra.
Jag har inte tränat honom något inför Malmö valp på grund av detta. Får se hur det går där. Längtar tills han kommit ifrån denna åldern.

Trevlig fredagkväll gott folk! :)

Mys pys.

´
Jasny ser ut att trivas medan Diesel ligger i kläm...:)

Såhär tycker Diesel om att ligga, konstigt nog :).



 

Regnfredag


Hej på er!

Vilket regnväder det är idag. Riktigt trist :(.

Jag och vovvarna gick upp tidigt idag, trots att jag var ledig. När klockan var 7.00 knallade vi upp. Jag klädde på mig och gick ut med mina små liv. Strax därefter körde vi till Rydebäck, där mami inväntade oss ;).

Under förmiddagen gick vi en lång runda med alla doggsen. Vi hann hem innan regnet kom, som tur var.
Nu i eftermiddag har vi varit och handlat lite samt en sväng hos mormor & morfar, i deras nya lya. Där är verkligen "kalasfint"! Om två veckor ska dom flytta in där.
Alla vavvorna var också med hos mormor & morfar. Dom sprang omkring i huset och luktade och tittade sig omkring. Sen fick dom ut och leka på den stora tomten, som mest består av skog och vacker natur :).

Nu är vi tillbaka i Rydebäck och jag och grabbarna ska strax bege oss hemåt.
Kvällens planer vet jag ingenting om, än så länge :).

Trevlig helg!

My darlings.



No walk


Det blir ingen rask promenad för mig och Niklas nu ikväll. Vi tycker att det blåser för mycket och är för kallt. Istället har vi hamnat vid varsin dator med lite skön musik i bakgrunden och hundarna nära oss :).

Snart är det dags för kvällsmat och TV-kväll.

Have a nice evening! :)



Böcker och grejer


Har precis klickat hem en hel del böcker inför den kommande kursen, som vi påbörjar på måndag. Denna gången är jag sent ute med att fixa kurslitteratur. Vet att jag antagligen inte kommer att få böckerna tills nästa vecka, men det får bli som det blir. Jag får ju skylla mig själv när jag är sent ute... :P Fast jag måste erkänna att jag är lite irriterad på mig själv för att jag inte tagit tag i det tidigare.

Större delen av eftermiddagen har jag och doggarna bara softat. Har tittat på film och suttit lite här vid datorn. Skönt :).

Ikväll ska jag och Niklas ut och gå en rask runda. Jag tar med mig Jasny, eftersom det bästa han vet är att få komma ut och promenera, och det ska helst vara lååånga rundor.

Mina fyra älsklingar i TV-soffan :).



Lussekatter


Hejsan!

Det är underbart att vara ledig och kunna spendera dagarna hur man vill. Dock har det hänt en del tråkiga saker som jag går och tänker på... Det är inte lätt att koppla bort det, för det finns i bakhuvudet hela tiden.

Jag och Jasny har varit ute på långpromenad i detta blåsiga vädret för en stund sedan. Diesel fick bli hemma och vila idag, eftersom hans tass fortfarande inte är bra :(. Lime är ju för liten för långa promenader, så jag gick en liten runda med honom ensam.

Var ute och hämtade posten i brevlådan innan och gissa vad som låg där? ;) Chihuahuabladet! Jag blev jätteglad, eftersom jag har gått och undrat över när nästa nummer skulle dyka upp.

Sitter och proppar i mig av lussekatterna, som jag bakade igår :). Dom blev faktiskt jättegoda. Vi åt flera stycken var igårkväll. Dom är ju som godast när dom är nybakade. Ännu godare blir dom med ett glas cola till ;). Mums.

Marias nybakade lussekatter med pärlsocker på ;).




Skadad tass :(


Hundarna och jag har legat och myst en stund i sängen nyss :). Blev däremot inget sovande, som jag hade tänkt. Tyckte att det var synd att sova bort dagen, plus att jag kanske inte hade kunnat somna ikväll.
Istället för att sova körde jag till Hemköp och köpte saffran och övriga ingredienser till lussekatter. Så ska nog ta mig i kragen och baka dom där lussekatterna ikväll ändå ;).

Lille Diesel har skadat en tass :(. Har ingen aning om vad som har hänt, men han har ett sår på trampdynan som går ner mellan trampdynerna... Stackars lillprinsen :(.
Jag har gjort rent såret med asollösning, smörjt in det med bepanten och satt på ett litet bandage, så hoppas att det ska bli bättre så fort som möjligt!
Märkte att han hade såret genom att han inte ville gå på det benet där tassen är skadad. Först trodde jag att han hade ont i benet, men sedan fick jag syn på såret.

Älsklingen med bandage...







Trött & seg


Hej på er!

Idag är så otroligt trött. Kan inte förstå varför jag är det, med tanke på att jag gick och la mig kl 22.30 igår och sov till 9.00 idag. Tur att jag är ledig idag i alla fall :). Hade varit jobbigt att vara i skolan och sitta och lyssna när man är så här trött.
Jag är ledig imorgon och på fredag också. Underbart!

I förmiddags var jag ute en lååång runda med doggsen. Var lite kallt, men det gick ändå :).
Hade tänkt att baka lussekatter idag, men eftersom jag är så trött och seg får det vänta tills imorgon.

Igår fyllde svärfar år, så vi var och fikade hos Niklas föräldrar på kvällen. Trevligt.

Tror att jag ska ta och krypa ner i sängen en stund nu med hundarna, två tidningar och kexchoklad. Mys. Ska nog försöka sova en stund sen också ;).




Ståbilder


Tidigare idag försökte jag få till några bra ståbilder på Lime, och så här blev resultatet:
 
4, 5 månader gammal :).






Älskar Dig såååååååå, Lime!


Mörka tider


Hej på er!

Jag har nyligen kommit hem från skolan. Var en kort och ganska onödig lektion, om jag ska säga vad jag tycker :). Dock var jag tvungen att åka ner idag, eftersom vi skulle lämna in examinationen. Skönt att ha det gjort nu. Däremot vet man ju inte vad som väntar... Kanske får vi en till tenta eller någon annan svår uppgift nästa vecka?

Klockan är bara 13.27, men det känns som hon är mycket mer! Det är så tråkigt när det känns så. Då vet man att det snart blir mörkt både när man ger sig iväg på morgonen och när man kommer hem på eftermiddagen. Tycker inte alls om denna årstiden... Dock är julen och nyår en härlig tid :).

Nu tänkte jag ta mig något att äta. Har nyss ätit ett kexchoklad, men det blir man ju inte mätt på :).

Kram



Råå-rundan


Nu är vi tillbaka från vår runda på Råå. Så fantastisk vi har haft det :). Doggarna var lika duktiga som förra gången och det har varit underbart väder! 
Denna gången hade jag kameran med mig, så här ska ni få se några trevliga bilder:

Vackra Kellan.


Vi försökte ta några stå-bilder på Lime, fast dom blev
inte så där jättebra.





Pausar lite på en bänk :).


Kul att springa i tången ;).





Sååå vackert....


Ute på bryggan.

Kolla på bryggan så många fåglar där sitter :).






Strålande

Hejsan!

Jag är ledig idag och det känns underbart :). Grabbarna och jag är i Rydebäck nu och här ska vi nog hålla till större delen av dagen.

Har varit ute på en lång och skön promenad med Jasny och Diesel. Det är soligt och fint väder, så både hundarna och jag tyckte det var härligt med en lång promenad.
När vi kom hem igen ville dom fortfarande vara ute, så jag släppte ut alla vavvorna i trädgården. Dom busade och hade jätteroligt :). Jag älskar att se dom på det humöret!

Snart ska jag och Evie köra en sväng till Råå, för att miljöträna Lime och Kelli. Vi var ju där en dag i förra veckan också. Då gick det hur bra som helst ;). Hoppas att det går lika bra idag.

Imorgon ska jag till skolan och lämna in examinationen. Det är de första enskilda arbetet vi lämnar in. Jag är spänd på om jag klarat det eller inte... Tyckte verkligen att det var svåra frågor. Fast det är ju några år sen jag gick i skolan, så det är kanske inte så konstigt? Plus att det är på en helt annan nivå än om man jämför med exempelvis gymnasiet.

Ha en härlig dag i det fina vädret!





Kellan


På denna bilden är Kelli precis 4 månader gammal. Hon är så underbar och fin på alla sätt!

På söndag ska hon ställas på Malmö valp. Det ska bli riktigt kul och spännande :). Diesel och Lime ska också ställas där. Längtar... :)




En chihuahua för mycket... :)

Hejsan!

Idag är det ganska fint väder. Det är inte minusgrader (än så länge) och så är det soligt :).
Vaknade kl 08.45 av att Jasny stod vid ytterdörren och pep. Han behövde komma ut, så jag gick upp och klädde på mig innan vi gick ut.
När vi kom in igen så hade Diesel också vaknat. Jag passade på att väcka Lime också, så att de båda fick komma ut och kissa.

Idag ska vi tvätta och städa våra bilar. Min bil är verkligen i stort behov av både städning och tvättning! Får passa på att ta tag i det när det inte är minusgrader ute.

Igår var jag och Lime med på "rottis-valpkursen" med Evie och Kelli. Det var kallt, men riktigt kul. Först var vi i en skog där de visade lite olika träningsalternativ. Sedan körde vi vidare till en åker/fält, som ligger där Gunilla Ryhle bor. Det är ju hennes föräldrar som håller i valpkursen, plus att dem har fött upp Kelli. Detta har jag nog berättat en gång tidigare :).

På fältet tränade rottisarna på olika saker, bland annat inkallning.
Jag, mami, brossan, Josse, Lime och Pinglan gick upp till Gunilla och vavvorna en sväng. Vi pratade en stund och sen lämnade vi Lime och Pinglan tillsammans med Gunillas hundar medan vi gick tillbaka och tittade på rottisarna. Det är bra träning för dem att få vara tillsammans med andra hundar.

Igår eftermiddag var vi i Rydebäck och fikade. Mormor & morfar var också där. Trevligt :).
När kom hem och öppnade hundburen, så kom Pinglan ut ur buren. Vi blev helt chockadae och började skratta. Hon hade alltså gått in i buren utan att vi märkt något. Jag ringde till mami och berättade det. Vi kom överens om att dem skulle komma hit på kvällen.
Några timmar senare var dem här- mami, papi, Martin, Josse och Julia :). Vi hade en väldigt trevlig kväll. Blev en hel del TV-tittande och en massa tilltugg och god dricka.

Nä, nu är det dags för våra bilar att bli rena! ;)

Kram


Här är den lilla "rymmaren" Pinglan... haha :). Mina killar
har fullt upp med att tugga på sina ben.
Niklas ligger i soffan :P.







RSS 2.0